Barberer’n i Thorvald Meyers gate


Han var en bølle, barberer’n i Thorvald Meyers gate. – Ikke så kort a, peip jeg, mens jeg klatra opp i stolen som han hadde lagt en ekstra pute i, også blei jeg pumpa til værs. – Kort!, sa fatter’n bestemt og titta kjapt opp fra “Alle Menns blad.” – Kort skal bli!, svarte bølla og vifta med den digre smekka som om han var en tyrefekter klar til kamp. Jeg traff det fule gliset hans i speilet. Gubben i stolen ved siden av meg med trynet fullt av barberskum grynta litt da den andre barberer’n dro kniven over kjaka’n hans. – Det der ser jævela skummelt ut, tenkte jeg idet bølla satte barbermaskinen i pannebrasken og begynte å bearbeide skallen min. Jeg orka ikke å se på, så jeg flytta blikket til Durex-pakkene som til forveksling kunne minne om Sweet Mint.
Det tok ikke mange minuttene, så var skallen rensa. – Du vil vel ha litt godlukt i, gliste bølla og gnei faenskapen inn i det lille som var igjen av fjoner. Han dro av meg lakenet, og der satt jeg og så ut som en blanding av B-gjengen i Donald og Dumbo, for det mest fremtredende på meg akkurat nå, var øra som sto rett ut fra skallen. Detta ska’ru få igjen for, tenkte jeg – og det klarte jeg mange år seinere, men det er en helt annen historie.

(Foto fra Thorvald Meyers gate: Dagbladet/Norsk Folkemuseum)